Sunday, January 16, 2011

ANNOYING FACEBOOK : CHAT ♥

 


Assalamualaikum. Aku nak introduce slot ANNOYING FACEBOOK. Ini annoying facebook bukan annoying orange ya. Okey, benda ni dah lama simpan. Dalam beberapa tahun menggunakan facebook ni ada bahagian tertentu dia menjadi sangat menjengkelkan. 

Aku bukan benci facebook. Aku guna facebook. Untuk berhubung dengan kawan aku. Untuk blogging tapi bukan untuk merasa jengkel setiap hari. Serius facebook ada pro and cons. Aku malas nak bagi pro aku nak bagi cons dia. Benda yang aku rasa, berserta bukti. 

Aku yakin walaupun korang cinta macam mana pun pada facebook ni kadang-kadang ada masa dia menjadi sangat menjengkelkan. Rasa nak marah. Rasa nak maki. Rasa macam nak delete akaunkan. Betulkan aku jika silap. Okey ini pendapat aku lah kalau korang tak setuju aku tak kisah. 

Benda yang annoying hari ini ialah tentang chat. Chat ni memang bagus, tak pakai duit. Tak payah susah nak mesej.  Itu betul. Senang nak connect dengan member semua. 'Senang' guna nak mengusha?. Hate it. Mungkin kadang-kadang kita tak kisah nak approve orang, macam aku. Tapi aku bukan nak dapatkan ini-->








See, tengok sejauh mana dia annoying. Kadang-kadang benda ini yang buat aku suka offline. Okey sometimes sort of guys yang kata yang offline ni perempuan bajet lawa. Damn, kalau betul nak mengusha proper la. Tak pun, suka hati kitoranglah nak offline or UNFRIEND setelah mendapati that guy so annoying.

Kadang-kadang melayan jugak, tapi kalau dah macam ngok-ngek je tak kuasa nak teruskan. Aku rasa probs ni bukan hanya perempuan dapat tetapi lelaki jugak. Kawan aku jugak yang lelaki kena. Erk , kejap perempuan yang buat gitu memang tak tau malu la..Panggil orang sayang tiba-tiba.

Gambar-gambar di atas adalah betul. Datang dari facebook akaun aku. Tapi maaf gambar sender chat dengan nama di delete, tak mahu mengaibkan. Thanks to them yang bagi idea sebegini dan menunjukkan korang tak layak in list. Ciss, pedas ayat aku. Kalau yang beri chat ni perasan tu dia, sorry bro ini pengajaran. Stop mengusha ala mat rempit. Ouh, aku bukan chikaro yang senang senang nak dapat number phone dan dipanggil sayang.

Paling annoying bila nak usha tu budak umur 13, 14, 15. Aku ni 18 okey. Errghh, so jalan tak mau terus maki aku akan spot check akaun memastikan umur betul-betul dan secara automatik memanggil diorang ADIK. Tamat sesi mengusha dia bukan.

Disebab segala benda annoying ni aku selalu jadi tension. Aku malas nak menjawap soalan-soalan tipikal kata ada pakwe tak, nama apa (sedangkan nama dah ada tayangkan) and what so ever.  Kalau aku dapat number phone sekali pun aku tak pernah nak ambil. Sorry la. Aku gak bukan senang nak cair dengan kata-kata macam tu. Rubbish. Admit aku bukan lawa nak menyombong tapi dah tak suka nak buat macam mana. Bla..bla...bla. *mungkin aku jadi macam ni sebab 'dia'

Nasihat aku, boleh kita berkenalan. Tapi behave yourself. Behave your words. Itu lebih baik dan tak akan buat orang anggap diri tu annoying .

Konklusinya:
facebook chat menjadi annoying bila ada annoying people yang menghantar chat.

Annoying facebook( chat) : kes ditutup


Link berkenaan:


 

Nota:

1.Sorry lambat update sebab mood kurang
2.Miss violence sambung malam esok ya. 
3.Ciss, tangan sakit melecur kena periuk panas
4.Nak betulkan biOlogical clock supaya tak tido lambat
5.Sila like jika nak entry sebegini keluar lagi.
6.Komen jika sokong, membantah,suka-suka @ cadangan

19 Komen:

rockinsudu said... [Reply]

haha. off je chat tu. xpun set online pd org2 tertentu je

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@rockinsudu

ya...itu yang di buat :)

hana said... [Reply]

erm..
dat y la sye x suke accept fren rekues dr unknown..
nympah...
kdng2 msj nth pe2..
ase mcm nk bg penyepak laju2 aje..
aish..
=D

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@hana

tau tak pe kan hahhahah

HAZWAN17 said... [Reply]

sokong rockinsudu

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@HAZWAN17

yup btol2

Cik Yana said... [Reply]

hahaha~
itu lah akibatnya kalau approve stranger kat facebook.
sebab tu kebanyakan orang tak kan approve stranger sesuka hati kat facebook.

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Cik Yana

hahah cik yana bagi sedas tu..
ingatkan dtg dri blog ke ape kan tu tak kisah..huhuhu

Nur said... [Reply]

hahaha..agak ah sanagt annoying..x penah pon buakk fb chat..muahahh

sukahaha said... [Reply]

macam-macam ragam dah hehehe..

jemput sini yer
blog Matdin

ARC™ said... [Reply]

off je fb weh.aku on upon request, ngan kalo aku nak carik org je keh3

tq link. aku dah rase ni mcm blog ke2 aku lak lol

Syafiq Rosli said... [Reply]

huhu..sabo je lah

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Nur

:D

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@sukahaha

betul tu :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ARC™

hohoho...aku payah sikit susah nak remember...kdng2 kwn aku dulu2..hahahah..

Welcome..waaa...blog ke2 kau..ok2 kira aku sharing caring ngan ko..kira balas jasa kau yang terpaksa pening gitu :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Syafiq Rosli

tau tak pe~

Nobita Sensei said... [Reply]

jangan dilayan sangat laki yang macam ni.

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Nobita Sensei hohoh memang tak layan :)

Cik Pokemon said... [Reply]

Aku pun sentiasa offline kot kalau kat facebook chat tu. Bila dah clorox friend list baru bukak, tu pun kengkadang and depends ikut mood -_- haha