Tuesday, February 08, 2011

ANNOYING FACEBOOK : BUANG NOTIFICATIONS ♥

 

Siapa yang ada Facebook?. Aku tau ramai adakan. Okey, tajuk atas perasankan. Buang notifications?. Aku percaya memang ramailah sakit hati dengan notificationskan. Iyalah keluar notifications yang tak penting langsung untuk kita. Entah apa budak-lain merepek sampai perlu kita dapat notifications yang kejap-kejap naik. Kejap-kejap naik. Rasa nak tembak aje. Geram-geram.


Okey mula-mula aku nak ajar korang buang notifications group. Kalau sesiapa yang join group mesti hadapi masalah banyak notifications. Kalau sebagai bloggers, mesti ada yang join SAHABAT BLOGGER kan?. Okey, aku tak lah rasa annoying dengan notifications SB sebab SB memang tempat lepak blogger yang best jugak selain Bloggers Chat Room. Tapi aku nak mengajar  jugaklah sesiapa yang nak tahu cara buang notifications ni. Mana tahu boleh apply dekat group lain yang banyak notifications. Okey, jom try (tekan CTRL + klik MOUSE = untuk saiz tumbesaran XXL) :







Faham tak macam mana. Macam mana flow dia. Macam mana nak apply dia. Seterusnya, korang ada dapat notifications gambar orang, notes or video orang tag. Ada pulak notifications benda-benda gitu tak kena mengena langsung. Melalut bagai. Kalau nice tak ape gak. Ni mencarut lah ape lah. Aku dah kena gini.


Seterusnya malas nak recieve yang notifications komen orang. What to do. Banyak pulak tu komen. Berpuluh-puluh. Beratus-ratus. Wah, gila sakit hatikan. Okey sekarang aku bagi solusinya pada korang.


Hahaha, dua pic last tu mengannoyingkan orang betul. Sengaja aku buat loyar burukkan. Tapi betul apa. Kalau tak nak remove. Kalau menyampah jangan komen. Jangan nak gatal menyampuk. Tak ada notifications punya. Untuk notifications game pulak. Jalan yang ada hanya korang block aje game tu. Aku tak jumpa solusi lain. Siapa ada?. 




Sekarang kalau ada yang dah tak tahan sangat tahap dewa pada notifications jalan paling baik aku boleh sarankan sekarang ni ialah :


Konklusinya:
facebook menjadi annoying bila ada banyak notifications TAPI tak power sangatlah annoying tu :P


LINK BERKENAAN
  1. klik untuk baca kajian kes facebook by arcx13.com
  2. klik untuk baca annoying facebook chat by me 
  3. klik untuk baca annoying facebook fake mail by me
  4. KlIK UNTUK BACA MISS VIOLENCE AND MR CASANOVA 20



    12 Komen:

    Novelgurl said... [Reply]

    Assalamualaikum

    huhu..sy pun mngalami bnde y sma.

    AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

    @Novelgurl heehheh..ramai alamikan~

    fiqkbe said... [Reply]

    kdg2 mmg annoying pn notification tu.

    nub said... [Reply]

    lau da join grup blogger kat fb..mang besepah noti.. haha

    .:kiwi:. said... [Reply]

    haha.. deactivate je account... xyah susah²... bgus cadangan tuh! hehe ;p

    siti faridah harun (nama penuh tu) said... [Reply]

    wah ! suka suka ,, tp kan,, sy dah lama leave grup sahabat blogger ,, why ??? BECOS OF THE BULLSHIT GEDIK ANNOYING NOTIF ,, haha ,,

    AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

    @fiqkbe heheheh..tol2~

    AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

    @nub memangpun..so skrng dah tau kan mcm na tak nak bg bersepah :)

    AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

    @.:kiwi:. hehehehhe baguskan kiwi :)

    AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

    @siti faridah harun (nama penuh tu) lepas ni buleh join SB balik la. Sebab dah tau cara tak nak bagi banyak noti :)

    roxybelleiyramethyst said... [Reply]

    hahahaha...tq...huhuhuhu

    AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

    @roxybelleiyramethyst welcome :) heheh