Thursday, February 17, 2011

JATUH CINTA MELALUI TWITTER? ♥


Assalamualaikum everyone. Yeah topik hari ini twitter. Aku sekarang dah gila twitter pulak. Hari tu asyik Skype. Ini kes bila dah tahu macam mana nak guna twitter sebetul-sebetulnya lah ni. Semalamlah mula menggila di twitter. Minta username twitter orang dekat SB (sahabat blogger) dengan akaun facebook sekali. Syok pulak tulis-tulis lepas tu tweet. Tak payah bebel banyak-banyak. Sapa orang sini sana dengan status tweet.

Aku sebenarnya tahu nak tulis status tu cuma bahagian nak tweet orang lain tu tak tahu. Selepas menggodek dan membaca artikle akhirnya faham. Yeay. Thanks to yayalya yang tayang entry pasal simbol twitter ni. Fuhh, sampai tak boleh nak tinggal benda alah twitter ni. Aku pulak gatal tangan plus tiba-tiba menggedik nak tweet artis. Dapat respon baik pula. Mahu aku senyum sampai telinga. Contohnya respon daripada :





Diorang ni tak sombong pun Walaupun sibuk tetap balas tweet. Sayanglah diorang. Huhu, ada juga respon daripada blogger : AdmiralHafiz, WavexRider, AmiraAnorah, dan tak lupa Family skype akulah. Ini adalah few tweet yang sempat di printscreen. Tweet yang diberi oleh Zoey Rahman, Zahiril Adzim adn kak Ija. Yang lain tu tak sempat pulak *i'm sorry-i'm sorry-i'm sorry




Bila tengok semua ni mesti orang kata "eww, budak ni gedik." Aku pulak kata tak apa. Terima kasih atas pujian. Alah aku tahu ramai yang dapat balasan tweet daripada diorang aku aje lorat nak kecoh. Tapi "ada aku kisah".Okey dah jangan gaduh, sekarang aku nak bagi tau yang paling best dapat reply tweet daripada....


Yup-yup. Ingat dia ni. Dia ni yang smart cakap bahasa inggeris tu. Anwar Hadi. Yeah, aku dedicated entry ANNOYING + LOVE = YOUTUBE pada dia. Ingat tak ada respon untuk orang yang tengah further di Australia ni. Nampaknya ada. Terima Kasih Anwar Hadi sebab view entry tu. Ini sebahagiannya lah. Yang lain-lain malas nak printscreen.


Okeylah, entry ni sebenarnya suka-suka. Memang tak ada idea. Buat entry macam ni salah tak. Gedik ke. Terpulang pada persepsi masing-masing. Lepas ni korang pergilah tweet mereka-mereka di atas. Insyallah, kalau diorang sempat mesti diorang balas okey. Nanti aku bagi username twitter diorang yang best ni.

 

Siapa yang ada twitter tu mari lah follow aku. Nanti aku follow balik. Untuk twitter aku memang tak berat hati nak follow semula punya. Nama twitter aku @amirazoe155 atau klik image profile twitter aku atas ni. Siapa nak aku follow pun boleh tinggalkan nama diorang dekat komen ya. Follower aku baru 139. Following pulak 204. Tweet 1003.

Username terlibat celebrity dan blogger hebat:
  1. @IniAnwarHadi
  2. @DinaNadzir
  3. @FarishAziz
  4. @NazeeraUmmi
  5. @HelizaHelmi
  6. @ZahirilAdzim
  7. @hafizhamidun *update*
  8. @ZoeyRahman
  9. @Fouziahgous *update*
  10. @maulana_mohamed *update* 
  11. @AdmiralHafiz
  12. @arcx13 *update*
  13. @amalfc1303 *update*
  14. @waveXrider
  15. @EmanTheHalia *update*
  16. @AmiraAnorah
  17. @cikepal *update*
  18. @iezahluver
  19. @aryucomot *update*
  20. @Sengalman *update*
  21. @dauspozi *update*
  22. @haniffyusoff
  23. @mesmerising1
  24. @alyayanaz
Jangan malu jangan segan nak tweet nak follow okey. Ouh, kalau orang tak balas tweet tu lantaklah. Jangan pulak taubat tak tweet lagi, lama-lama dia perasan dia balas jugak okey. Alah, kitakan manusia mana sempurna. Balas tak balas tu belakang kira. Kalau kau dah minta artis tu, tweet aje. Respon tak ada biar ajelah. Okeylah. Penat dah menggedik dengan entry twitter ni. Jumpa korang lagi di post seterusnya *biasalah orang jarang menggedik, hahahaha. Twitter boleh bantu blogger jugak tau. Aku dah tengok hasilnya tadi. Jadi aku berazam nak guna twitter sebaiknya macam facebook. Wassalam.

THE END
*entry tak ada idea* 



54 Komen:

Farra Rossie said... [Reply]

wahh . good2. kita privatekan twit kita that's why dorang susah nak balas. haha :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farra Rossie kenapa pulak private kan farrah ???

Farra Rossie said... [Reply]

haha. nanti ada craps yang sibuk2 nak tahu pasal org. huhu

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farra Rossie hohoh ade ke yang mcm tu sekali.. wah...

Mohd Fitri said... [Reply]

nak buat twitter jugaklah. hehehehe

Farra Rossie said... [Reply]

haha. ada jer. x semua orang dalam dunia ni baik kan ? huhu ^_^

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Mohd Fitri BUAT LAH ABG FIT :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farra Rossie hoho betul2.. kamu cun sgt kot smpai orng nak stalk.. :D

Farra Rossie said... [Reply]

errkk ?? x lah. hahaha. ada2 je kamu nih. x pun. biasa2 je, kamu lagi cun kot tu sebab gmbar profile tutup muka dgn kain. haha :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farra Rossiehahaha malu la tu kena puji.. hahah tudung sekolah aje kot *masa last year kat sekolah..

yana said... [Reply]

hahaha..sedih nye...nama yana last sekali..okey fine..xpew.

Farra Rossie said... [Reply]

hahaha. :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@yana ya Allah yana nama last tak bawa makna apa pon..yana sedih knp pulak.. td ada hal nak kena sedih..ish2

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farra Rossie heheh percayalah sy tak cun..sebab tu tutup..pakai braces..sangat hodoh~ aaaa... *apakah~

ymn said... [Reply]

@akuyaman

amal_fc1303 said... [Reply]

wah best nye main tweet ngan artis..

Encik Psychopath said... [Reply]

follow twitter sy skrg.

Gula-gula hati said... [Reply]

sumpah tak reti bertwitter . =.=' *sigh

NaF said... [Reply]

yea saya sangat jeles okei. dlu buat pastu boleh plak g padam pastu rase mnyesal gile. kah3.
bukan sebab ape, sebab xreti gune laa. tolong ajar boleh? camne nk sembng2 dengan diaorg tu?
try buat xphm2. ke yg dia balas ade dekat page dia je? hee. penin penin.):

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ymn oraite..done~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@amal_fc1303 amal pon pi tweet la~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Encik Psychopath nama tweet please *fuhh encik bagi arahan ya~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Gula-gula haticuba try nnt reti la :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@NaF awatnya padam... err bila tambah @ automatik cari nama orng then dia dpt la.. gitulah...nnt dia rep kita tgk la ade tak nama kita naik bhgian mention..err tatau nak explain pulak~

aLieF si Muncung ManiS said... [Reply]

wahhh.sakan nampak..mesti tak tido sampai pagi kan??hahaha..selamat bertwiter..kirim kan salam alief dgn heliza k..huhu..ni link alief yg baru..snggah la kalau free.hhehe..

ENTRY BARU ALIEF..kalau nak popular dengan cepat,,sila baca..jgn malu-malu..ni dia tips-tips nak jadi popular dgn cepat..""

ARC™ said... [Reply]

eh mane name aku....bukan artis rupenye hehhehe

amal_fc1303 said... [Reply]

xrjin la nk tweet ngan artis nie.
g pon xda masa la cm myra.
lain la myra byk masa nk mai tweet nie.

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@aLieF si Muncung ManiS okey alief :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ARC™ aip aku baru update eh..aku time by time sapa reply slagi aku tak tukar link aku naikkan nama :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@amal_fc1303okey amal...hohoho ye ke myra bnyk masa *mmg bnyk pon..

Faizal Fredley said... [Reply]

add la twitter FF.....@faizalfredley

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Faizal Fredleyokey :)

amal_fc1303 said... [Reply]

ye la kata cuti 9 bln byk tu..

Puteri Balqis said... [Reply]

sampai sekarang masih takder twitter..hehe sebabnye setia ngan facebook..(",)

sentuhankutatapanmu said... [Reply]

biasalah tu ada yg jth cinta kat FB hehehe

Nur Hani said... [Reply]

ohh :) hani ada jugak twitter.com/nurhanihazirah

hey, jgn pki twitter camtu je, let's make money through twitter !

visit ni Earn More Cash

aNnE said... [Reply]

anne baru nak belaja2 gune twtr..sadis..haha

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@amal_fc1303 hohoho memang banyak~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Puteri Balqis hohoh guna dua2 lah baru best

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@sentuhankutatapanmu aish jgn sebut jtuh cinta kat fb... *ada pengalaman..hahahahha

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Nur Hani insyallah kalau rajin sy buat okey :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@aNnE sih tak da la sadis..huhuhu

skandaLdariLangit said... [Reply]

:)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@skandaLdariLangit senyum ja..awat tu

ARC™ said... [Reply]

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE

yey dah ade hahahahha
weh mane kotak komen ko...aku gune reply to komen je

ARC™ said... [Reply]

weee :P

NuruL aTikah said... [Reply]

nak jugakk berbual dgn artis. heheee
tapi tweet ni mcm bosan

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ARC™ bila dah banyak-banyak gini n ko bukak one post aje dia ade kat bawah sekali la....

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ARC™ hahahha ko ni..tak kan aku tak nak letak tweet ko plak..seronok ko nama naik.. :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@NuruL aTikahhhoho memang lama2 bosan gak~

~ PIJA ~ said... [Reply]

still blur dengan twitter....

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@~ PIJA ~ belaja nak guna mesti tak blur

Nasuha Salleh said... [Reply]

xde twitter :( sob2
hehe
My Recent Post: Mac Makeover - Epis.2

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Nasuha Salleh hohoho buatlah :D