Thursday, April 28, 2011

CARA MENJADI POPULAR MENGGUNAKAN FACEBOOK♥


Assalamualaikum. Ini aku nak ajar tips Siti Sapeah macam mana dia boleh famous menggunakan facebook secara efisen. Sila tuntut ilmu dari dia. Entry ini bersifat common, tidak ada kena mengena antara yang hidup atau yang mati. Hanya kena mengena dengan Siti Sapeh Binti Joe Labu. Sila berfikiran terbuka saat membaca langkah-langkah dibawah. Langlah-langkahnya ialah :

1. Pastikan kau ada komputer, sambungan internet paling tak pun pakai cyber cafe. Punya email yang sah dan buatlah akaun facebook. Kalau tak macam mana nak popular guna facebook kan. Pastikan jugak ada kamera dan usb cable ataupun bluetooth

2. Add semua orang yang ada dalam friend finder. Add tak kiralah kau kenal ke tidak. Hensem ke tak, cun atau tak. Add jangan tak add. Tua ke muda. Pastikan kau add sehingga kawan kau dah tahap maxima dalam 4999 ke. Okey.

3. Tangkap gambar kau banyak-banyak tak kiralah muka kau hensem ke tak, cun ke tak lepas tu upload. Pastikan setiap pose kau tu akan buat kau kelihatan comel ataupun seksi. Tak kiralah kau buat pose ala tenggiling ke, ikan buntal ke, mulut itik ke atau mungkin tayang jamban ke. Upload jangan tak upload. Jangan lupa tag lah kawan-kawan pada picture kau tu supaya diorang komen, terutamanya yang berlainan jantina. Jangan privatekan album kau tu. Kalau yang perempuan, nanti biarlah lelaki desprate naik syahwat diorang tengok gambar kau tu.


4. Kemudian jangan lupa try aplikasi pelik-pelik dekat facebook tu macam siapa view kau punya profile paling banyak sedangkan orang tu tak pernah view langsung profile kau tu. Perasan sekali sekala apa salahnya. Tak pun try aplikasi yang akan auto tag orang lain sedangkan tak ada kena mengena.

5. Jangan lupa selalu update status kau. Gunakan bahasa comel seperti eww, jeww , kitew, cayunk atau apa lagi ayat comel yang kau boleh buat. Pastikan ayat kau tu susah nak faham lepas tu bila orang tanya apa kes buat ayat macam tu kau kata sebab kau sangat kreatif.

Rnduw, pnt gelw weyh. Ecok, nak pegi kewjew. Malaish nyeww. Kiteww nak berhentw kewjew lah cem niew. Boshan ler. Gajiew ciput jeww. Duduk umh lagi besh
6. Bila kau marah atau bergaduh dengan orang pastikan update status kau maki hamun sumpah seranah biar orang tengok kau sangatlah berani dah bijak berekspresi. Rajin-rajin tau maki hamun, mesti kau famous dengan cepat.

7. Pastikan kau tulis setiap detail kau pada facebook tu, macam nombor telefon ke alamat ke. Biarlah nanti ada orang call kau semua. Hot stuff sebenarnyakan. Mesti kau seronok masa tu. Banyak nombor baru masuk. Hari-hari dapat mesej. Hari-hari dapat call. Kau tak akan boring punya. yang penting jangan letak status relationship kau walau kau ada mak we ke pak we ke, jangan letak nanti tak boleh famous.

8. Pastikan kau selalu on chat box kau tu. Terutama bagi yang perempuan pada waktu pagi buta. Lepas tu bila lelaki desprate hantar im lucah pada kau, pastikan kau layan sama. Kalau yang lelaki pulak pastikan kau bijak mengayat perempuan sampai perempuan tu cair dan suka kan kau. 

9. Pastikan kau selalu cari gaduh dengan orang dekat facebook dan lepas tu sumpah seranah maki-maki ajak geng. Lepastu baru boleh update status penuh dengan maki hamun kau tu. Mesti gempak punya.


10. Lepas kau dah tak boleh nak accept kawan-kawan lagi kau buat pula like pages okey kalau dah banyak sangat akaun facebook. Letak status kau sebagai public figure. Selalulah update status macam artis-artis tempatan. Gambar-gambar aktiviti kau sebab kau famouskan. Pastikan kau suggest pages kau tu pada semua orang.



11. Ini bahagian paling kemuncak. Kau dah famous, semua budak-budak facebook kenal kau. Kau buat pula blog. Kau paksa diorang follow okey. Tak apa tips seterusnya famous gunakan blog akan aku ajar next entry. End


vote digi wwwow awards untuk aku okey -klik-
*kalau sudi*


42 Komen:

eLaThEeMoGiRl said... [Reply]

whoahhh . boleh cube la ni ek

Amira Anorah said... [Reply]

satu lagi..edit muke kau sampai hitang legang jadi putih melepak..hahah

Wild Cherry said... [Reply]

Peerrrhhhh..... Dahsyat gile tips dia...

alyana hamdan said... [Reply]

hahahha...
mia buat ajaran sesat kat blog mia..
abislah kalaw ada cpe2 yang tegak baca..
mesti dyorg ikot tips2 ny 100%...
haha...
TERBAIKKKK..!!

suffer8zine said... [Reply]

perghhh betul2 popular ni

Terkini : Mamat Khalid Dah Tak Lawak!

Farah said... [Reply]

Terbaeekkk...hehe

shazleenhairuddins said... [Reply]

tips terbaik.hakhakhak ;D

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply]

cam best jerk idea ni... hha

zaradgreat said... [Reply]

hahaahahaha! tengok muka pun nak geak guling2 dah. hahahahaha. kelakar! buat lepas tension best nih. boleh gelak2. hehheheh

Mas Ahmad Safwan said... [Reply]

.nak femes jugak ~

.mas record suara untuk bersajak lagi sekali
.sajak mungkin agak jiwang
.CINTA IBARAT SEPERTI WARNA :
.luahan hati mas ~

SAJAK AUDIO : CINTA IBARAT WARNA

MiSzy DiaN said... [Reply]

okei, tips nie berguna utk mereka yg desprate sgt nk pemes.. hahahahaha..

MuNsYi SaMa said... [Reply]

tang tag2 org gambar xbkaitan tu yg xsuka gila. adeh

wannurfazrini said... [Reply]

hahaha mmg dasatttttt. ini cara murahan dan cepat la kot...

Ery Farieha said... [Reply]

kihkihkihkihhhhhhh

gaya entry da macam papanda
dia kan ske wat entry sarkastik camni
hahahaha

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@eLaThEeMoGiRl

sila cuba..hahahha

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Amira Anorah

hahhahahah.... no komen~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Wild Cherry

hahah dasat2~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@alyana hamdan

terlalu sesat ni :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@suffer8zine

komfem pemes

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farah

hahahha hi5!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@shazleenhairuddins

hahahah hi5!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

hahah sila cuba

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@zaradgreat

hahahahaha pulak dah..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Mas Ahmad Safwan

hahahhaha sila pemeskan diri anda

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@MiSzy DiaN

hahahha kan~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@MuNsYi SaMa

tahu tak pe...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@wannurfazrini

hahahha memang~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Ery Farieha

kehkehkehkeh

anak didik panda... :P

aien zell said... [Reply]

ayat yg ada lelaki tegur pompun mencarut tu macam pernah tengok...

mira~~
cerita sebenar ni!!

ahaha..papepun memang xley belah..^^

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@aien zell

wakakakaka diam2 ajelah peah...
hahhahahahha....rahsia kita berdua..
salinan asal perbualan tu aku simpan lg

nub said... [Reply]

senang cerita kena jadi jenih taktaw malu.

hahaha

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@nub

hahahha betul2 :D

shahjiehan said... [Reply]

cam ni pon ada ke? huhu.. nk buat entry lucah mmg meletup.. tp dosa pon meletup jugak la.. hahhhaha


tq info!!

qyqa said... [Reply]

ang kalau bab sarkastik ni memg juaralah... thumbs up!!!

♥CIK SHA♥ said... [Reply]

kikiki..dasat ah tips ni..yg pernah buat tu agak2 ade tk yg tersindir..best ah ayat mira..like2..;p

ash said... [Reply]

perghh mantap!!! ini memang betol2 popular ni.. haha.. akan ku buat satu hari nanti.. hahann thanx sharing.. dah bookmark entry ni untuk wat rujukan masa hadapan.. haha
PANAS!! SEKSI MALAYSIA

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@shahjiehan

erk apa kena mengena entry lucah?

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@qyqa

kahkahkah... aku bukan juara, ko nak juara pi arcx13.com tak pun sarkasis...hahah

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@♥CIK SHA♥

ahahahha mmg tersindir punya :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ash

ahahhahahahahhaah LOL

Solihin Zubir said... [Reply]

errr... kalo wat page utk blog xpe kan? hehehe...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Solihin Zubir

blog tak pe lah...hehhehehe