Sunday, April 24, 2011

GOLONGAN DESPRATE DI FACEBOOK ♥


Assalamualaikum. Kenapa aku kata golongan desprate dekat facebook ni. Bukan apa, sebab golongan-golongan ni aku tak suka bukak chat. Aku selalu marah-marah sebab chat ni. Nak tahu kenapa tengok gambar dibawah.





Kadang-kadang melayan jugak sebab tak nak lah orang kata sombong. Mana tahu kalau yang hantar chat tu readers blog ke apa ke kan, tapi kalau dah macam ngok-ngek tak kuasa nak teruskan. Aku rasa probs ni bukan hanya perempuan dapat tetapi lelaki jugak. Kawan aku jugak yang lelaki kena. Erk , kejap perempuan yang buat gitu memang tak tau malu la..Panggil orang sayang tiba-tiba.

Stop mengusha ala mat rempit. Ouh, aku bukan chikaro yang senang senang nak dapat number phone dan dipanggil sayang. Paling annoying bila nak usha tu budak umur 13, 14, 15. Budak-budak sekarang memanglah. Mak ayah suruh belajar dia mengusha anak dara orang dekat facebook

Aku malas nak menjawap soalan-soalan tipikal kata ada pakwe tak, nama apa (sedangkan nama dah ada tayangkan) and what so ever.  Kalau aku dapat number phone sekali pun aku tak pernah nak ambil. Sorry la. Aku bukan senang nak cair dengan kata-kata macam tu. Rubbish. Perempuan luar sana please jangan termakan kata-kata rayuan gombal orang lelaki yang macam ni. Lebih-lebih lagi yang kenal guna laman sosial ni.

Kadang-kadang tu ada yang aku malas nak layan dia terus maki hamun aku. Apakah? Kes kawan aku lagi teruk orang send IM lucah pada dia. Gila memang desprate golongan ni. Itu baru yang chat lah nak melucah. Ada yang webcam sekali. Memang buang tabiat semua ni. Orang sekarang dah terlalu advance. Terlalu maju kehadapan!

Rupanya alam siber ni memang memudahkan orang dapat pakwe dan melunaskan nafsu serakah diorangkan. Kurang ajar. Memang lama sosial nak meluaskan hubungan persahabatan cuma janganlah salah guna. Laman sosial untuk mencari jodoh? Entahlah. Kadang-kadang boleh percaya. Kadang-kadang tak. End.


p/s : thats why aku lebih suka twitter dari facebook im


69 Komen:

soleheen_D said... [Reply]

wahhhhh da berpunye!!!..ahahaha...seyes klaka..adeyhhh...

shahjiehan said... [Reply]

profile pic lawa sgt kot~


jom baca dan komen Family Day Pantai Pasir Tengkorak 2011. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

Ami said... [Reply]

sye mmg offline kn aje facebook chat tu...
acc twitter sye plak lbih kpd upd8 dpd artis Korea (<-- K-pop die-hard-fan)..
hehe.. ^^

Miss Meen said... [Reply]

0wh mmg betul kebenaran tuh..
Budak2 13-15thn mmg xsen0n0h..
Marah neyh!! Sebab kes kat ARAU PERLIS tuh kan
Mencabul anak dara 0rg time cikgu xda dlm kelas?!!!Tensii...

Perhatian CIkgu2 tetapkanlah masa anda masuk ke dalam kelas..
Kang tak pasal2 sempat jee pr0jek besar dtg...

Naseb adek2 aku tak macam neyh..kalu tak kayu beduk 0rg buat panggil s0lat tuh kayu beduk adik aku ...huh !!

m00d: Tensi *.*

gabanMorka said... [Reply]

aku xpernah lagi kena
maybe sebab aku tak menarik kot

haha

joking

Solihin Zubir said... [Reply]

haha.. sebab tu sy tak pernah on chat kat fb tu...

aritu pernah skali dua ter'on'..
rmai yg masuk skaligus..
bila kita x terlayan, dikatanya sombong..
jenuhla nk melayan..
jln terbaek, xyah on lgsg.. heheh...

lgpun x suka chatting..

Addam Juhari said... [Reply]

HAHA, ITS LAME EXCUSE... TAPI NAK TERAI LA IDEA DIA..

Fitri Karim said... [Reply]

nasib baik belum pernah kena kat facebook, tapi ym ada lah. hahaha

Syuk Ry said... [Reply]

ahak2.. toiko lah dier ngaku der no..

cik_zetty said... [Reply]

sama....rse mcm nk sepak pun ada, kdg2 mood kite ilang sbb benda2 remeh temeh mcm nie

p/s: nme ape, umo bpe, tinggl kt mne...wut the????? mmg x laaaaaa nk lyn

Ifti Larina said... [Reply]

you are soo right! dah pernah kena im lucah dah pernah kena im maki maki. hurmm sabar je wahai hati nie :')

whitelover said... [Reply]

ohoho..sungguh tidak senonoh :)

alyana hamdan said... [Reply]

tai twitter yana dah xboleh bukak..sbb yana lupe pswd...adehhh..
cmne eth boleh gitu..
=(

dark said... [Reply]

hahahaha...

kental...kite lak mang mls nk buka IM tuh..

jiwa yg teguh cik myra nie eak..

Tengku Nizam said... [Reply]

hahaaha . gologan mmg akan setiasa wujud , hehe

Me Nadia said... [Reply]

Setuju... Over pon ye... Kita approved sbb nk tmbh kenalan je... Boleh kongsi ilmu mna yg ptut... Ini laman sosial, btul2 plak nk dijadikan punca gejala sosial...isk

Ps: sy follow blog kamu... :) sudi2 ke blog sy yg bru nk idup tu ye...

alyn_venira said... [Reply]

yup!! betul tu!!! bab2 sayang tu mmg annoying.. die x de member kot.. that's why desprate sangat.. hehe

k e y r i said... [Reply]

hahaha walawee.. ayt hang memang sempoi lerr.. tabik spring sama si peah.. haha :D

cek chun said... [Reply]

Itu tandanya tuan tanah fb punya daya tarikan

aLya maNip said... [Reply]

alya pon penah kene..bawu je on chat duk mintak nombor. bila tak bagi kene maki macam2..huhu
skunk da x bukak langsung chat kat fb..aman..hihi

amal_fc1303 said... [Reply]

ye btul yu.. twitter lgi best drpd fb..

yaya said... [Reply]

exactly !
jenis2 orang macam ni memang membuatkan kite susah nak on9.
taklayan cakap sombong, tapi yg pegi mengada tak tentu pasal pekes, rite ?

f_aRa_aINa989 said... [Reply]

setakat ni akak x pnah kena lg...hehe..

banyak peminat mira..hehehhehehe...

hana said... [Reply]

hehe..
biasa la tu..
accpet frend org yg knl je..
hehe

Woofer Storm said... [Reply]

ermmm bagi sy alam maya ini tak slh,tapi kita yang salah menyalahgunakannya..

*yang pasti dari hati msing2..skdr pndgan dari sy yang hina..sekian

cik fza said... [Reply]

betul2.
sabo je lar.
rasa mcm nk lempang je.

Jejaka Terhangat said... [Reply]

byk lagi golongan desperate kat facebook. sabor je la..

MATAHARI said... [Reply]

aku sentiasa off kan chat function.
sebab ia menjadi awkward. aku bukan jenis yang kaki chat. macam itu lah.

ANGAH said... [Reply]

memang org zaman skrg ni dah advance gila. eee.. geram betul dgn orang macamtu!

anies anessa said... [Reply]

mnyampah jgk dgn org ceni...suka buat muka ksian...

Admiral Hafiz said... [Reply]

hehe
nk no mira gak...
haha

Entry Terkini: 5 Tips Supaya Cepat Dipinang Orang - Khas Kepada Gadis-Gadis Zaman Sekarang

SyedGraphiX said... [Reply]

mia cair dgn solihin ja XD

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@soleheen_D

bila pulak sy berpunya..hahaha... :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@shahjiehan

tak ada maknanye :P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Ami

hohoho die hard gitu~
twitter sy ramai bloggers~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Miss Meen

ohohohoho... chill2...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@gabanMorka

Hahahah, ko menarik apa...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Solihin Zubir

OOOO..thats why tak pernah nampak..

:P

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Addam Juhari

Ce ko try addam jd tak trick lame tu..hahahah

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Fitri Karim

hahhahahah sama je tu...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Syuk Ry

Hahahah..tau tak pe~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@cik_zetty

betul2...rasa nak bg penyepak~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Ifti Larina

sabar je lah~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@whitelover

kan2...adessss..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@alyana hamdan

mcm tu pulak dah~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@dark

hahahahha...
teguh? LOL

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Tengku Nizam

betul2...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Me Nadia

kan2...isk2....

p/s : thanks. InsyaAllah :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@alyn_venira

hahhah kan2....adesss

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@k e y r i

hahaha sengal ko..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@cek chun

erk tidak le~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@aLya maNip

kan2..tak yah on..wat panas hati je...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@amal_fc1303

hi5 amal!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@yaya

rite..mau bg penyepak laju2 dkt diorang~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@f_aRa_aINa989

hohohoh, mana ada peminat kak tu pemenat!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@hana

hohhoo kalau terlalu bnyk add smpai susah nak check kenal ke tak...adesss

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Woofer Storm

betul juga..alam maya tak salah..kita yg salah..

*eh tak pe lah..adesss..semua orng ada pendapat msg2 :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@cik fza

bg je pelempang~

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Jejaka Terhangat

sabor je lah kan JT..adesss

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@MATAHARI

yap, aku rasa baik off memang awkwardlah... bagus2...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@ANGAH

kan2..geram sangat2...

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Admiral Hafiz

hahhaha number mira?
LOL..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@SyedGraphiX

SYED!... sepuk kang.... memandai jek!:P

Yellow LEOpard said... [Reply]

memang desperate sgt tuh..kurang kasih sayang..hahahaa

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Yellow LEOpard

tau tak pe...harharhar

Farhana Jafri said... [Reply]

xsuke bukak chat kt bwah tu.. sakit ati bce chat dorang.. pastu td ntah spe ntah tag kat note lucah dy.. siap ngn gambar2 xsnonoh lg.. ada plak dax pmpuan g komen.. trus remove dy dr friend list.. truk btul! grr~~

jemput singgah ANASAURUS :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Farhana Jafri

hohooh sabo2....

Zulfikar Hazri said... [Reply]

golongan desperate ni kadang2, kalau kita baca dalam psikologi sex, dia mmg mendapat kepuasan dengan mendapat perhatian dari internet.. tak kiralah YM ke, FB ke, blog ko.. dan dia akan terangsang nafsunya bila dapat melucah dalam internet... golongan ni sadis dan fetish zaman moden..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Zulfikar Hazri

blog aku? apakah2...seram ar...