Friday, April 01, 2011

[SCDHJ] KUCING TERSEPIT CELAH TIANG ♥


Assalamualaikum, menyedari yang aku asyik serius di blog ini dan tak pernah kelihatan comel di entri aku bawa masuk satu slot hari jumaat hanya untuk kucing aje. Nak cerita pasal aku, aku tak ada apa cerita menarik. Kucing lagi bagus nak ditatap gambar dari gambar aku. Aku nak tunjuk perangai kucing aku nama Aboy @ Boy ni dekat rumah aje dengan cerita menarik tentang kucing.

Kalau hari biasa kita bicara isu, kalau hari minggu kita membaca novel okey. Bukan tak ada idea. Dalam buku aku dah banyak draft cuma tak nak taip aje. Hari jumaat tak mahu sinis-sinis nak santai aje. Nak comel-comel aje okey. Jangan diharapkan gambar smooth macam D3100 sebab aku tak mampu. Pakai camera phone aje jadilah. Nanti aku kaya sikit aku bagi gambar smooth pulak.

Aboy tengok apa tu?

comel sangatlah tu perangai?

Garang la muka dia ni

Tau menyorok, chakkk!!!

CERITA MENARIK TENTANG KUCING 

Dalam suatu peristiwa, tatkala seorang sahabat nabi bernama Abdul Rahman bin Sakhr menemui seekor anak kucing yang sedang mengiau kerana kehilangan ibunya. Beliau yang dalam perjalanannya menuju Masjid Nabawi, berasa kasihan kepada anak kucing itu, lalu mengambil dan meletaknya dalam baju besar beliau.Sesampainya di masjid, baginda bertanya Abdul Rahman, apa dalam bajunya? Ia menjawab anak kucing yang kehilangan ibu, aku mengambilnya kerana kasihan padanya. 

Lalu baginda menggelarkan Abdul Rahman dengan Abu Hurairah (bapa kucing).Gelaran bapa kucing tidak sedikitpun menjejaskan maruah dan reputasi Abdul Rahman, malah inilah gelaran yang paling disukai tatkala namanya disebut, kerana nabi sendiri yang memberi gelaran itu. Selain itu juga, gelaran Abu Hurairah mengingatkan beliau kepada suatu amal soleh yang pernah dilakukannya menerusi pembelaan seekor anak kucing.

Sayangi kucing disini :

Terima kasih pada :

28 Komen:

qyqa said... [Reply]

Suka kucing..
tapi kadang2 takut nak pegang..
hohohoh

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@qyqa

lah kenapa takut pulakk...diorng baik lah

topimagine said... [Reply]

tu bukan tersepit.. tu ngah beristirehat sambil negok pemandangan luar.. haha

*top xpernah bela kucing :)

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@topimagine

hahah ahri tu dia tersepit kat situ jugak.. sebab gemuk sangat :P

Aqeela LaEn :3 said... [Reply]

kak amira :D belalah lagi banyak kucing ! biar setiap hari cerita pasal kucing ajee ! XD

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Aqeela LaEn :3

huhu lala hri jumaat ajelah...
mak akak pening nanti bnyk2... seekor ni pon dah susah jaga

wanie m'nJ said... [Reply]

suka kucing gak tp geli tgk ekor dia. takot tgk perut besar dia..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@wanie m'nJ

lah kenapa mcm tu pulak..heheh..
bestlah main ekor ngan perut boyot dia..hahaa

♥CIK SHA♥ said... [Reply]

kat umah saye ade 7 ekor kucing..4 ekor baby kucing dan seekor maknye dengan 2 ekor bodyguard jantan yg dah tua..hehe..

i love cat!

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@♥CIK SHA♥

aaaa banyak nye.. susah tak nak handel...

me too :)

sitihanisahali said... [Reply]

suke anak kucing yg kecik2...cooomell....tp nnt bersin2... :(

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@sitihanisahali

comel kan..alah kenapa pulak? alahan eh

Syukri Kamaruddin said... [Reply]

emm kucing sy pas beranak pinak, dh x rapat dgn tuan..aishh..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Syukri Kamaruddin

paksa dia baik..heheh

Khaizarien said... [Reply]

kaler kucing tu cantek...n unik :)

mari terjah sini Khaizarien Blog

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Khaizarien

hehe thanks kak :)
dia nakal~

Solihin Zubir said... [Reply]

kuceng tu lelaki eh?
kalau lelaki, xleh la nk jodohkan dgn kuceng sy..
kuceng sy dua2 laki.. heheh..

Biela Yusoff.. said... [Reply]

comelnya..suka2...

hawiz said... [Reply]

comel laaa

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Solihin Zubir

heheh lelaki awak oi...
kalau kucing awak pempuan pon tak leh nak jodoh..kucing ni dah dimandulkan..hehehhe

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Biela Yusoff..

thanks.nnt sy ckp kat dia

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@hawiz

thanks nnt sy bg tau dia

Syafiq Rosli said... [Reply]

comel kucing ni..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Syafiq Rosli

comei ke sy tgk cem bengis..huhu.. nnt sy bg tau dia...

Ifti Larina said... [Reply]

awwwww comelnya aboy ! <3

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Ifti Larina

thanks dear :)

Kasawari said... [Reply]

wah.. bagus2 .. tiap2 hari jumaat kisah kucing boy.. (macam kisah kampong boy pulak.. hehe)..

takper.. takperlu DSLR mahal2 amik gambo.. kira ok dah ni.. teruskan update tentang kucing boy ni.. tuan sheiro pasti akan mengikutinya..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... [Reply]

@Kasawari

hehehhe....

terima kasih tuan shiero..ngeee...
minggu dpn masukkan video boy kejutkan adik lelaki sy bangun tidur